donderdag 22 december 2011

nieuw leesvoer

Naar het einde van de maand kan je de nieuwe aanwinstenlijsten raadplegen, en dus ook op de vooravond van de Kerstvakantie regent het nieuwe boeken in bibliotheek Pittem. Een overzicht van alle nieuwe boeken vindt u op onze website.

Een leuke aanrader is 'Exotische liefde' van Jacob Haafner. Jacob Gottfried Haafner werd op 13 mei 1754 in Halle (Nl) geboren. Hij was een geboren zwerver, hij leefde een kleine twintig jaar in Zuid-Afrika, India en Sri Lanka. Haafner schreef vijf reisverhalen over zijn verblijf in die landen. Haafner had een afschuw van westers kolonialisme en de slavenmaatschappij en bij zijn terugkeer schreef hij de eerste globale verhandeling tegen het kolonialisme en de zending. Een jaar voor zijn dood publiceerde hij Reize in eenen palanquin, een reisverslag en liefdesverhaal ineen. In Exotische liefde zijn de interessantste en mooiste passages daaruit bijeengebracht. Haafner liet zich per draagbed vervoeren van Calcutta naar Madras. Tijdens zijn tocht ontmoette hij Mamia, een beeldschone Indiase danseres, op wie hij hartstochtelijk verliefd werd. Hun liefde staat in schril contrast met de misstanden in de kolonie.

Behalve dit historisch boekje liggen er natuurlijk heel wat nieuwe beststellers op u te wachten: Stefaan Brijs, Herman Brusselmans, Stephen King, Hanning Mankell, Jill Mansell,...

Voor adolescenten maken we graag wat promotie voor de reeks Girls 13+. In deze romanreeks voor 13-plussers worden thema's als liefde, drugs, anorexia, seksueel misbruik,... in een leuk verhaal gegoten.
Er werden reeds 4 titels gepubliceerd: Party Girl, Drama prinses, Jeansmaat 0 en Gebroken hart.
De reeks is intussen razend populair bij steeds meer tienermeisjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten