donderdag 25 augustus 2011

Bekendste boekenwinkel in Londen gaat dicht!

De Londense Travel Bookshop is dringend op zoek naar een nieuwe eigenaar, zo meldt The Guardian. Mocht deze zich niet binnen twee weken hebben gemeld, dan zal de wellicht beroemdste reisboekenwinkel van Groot-Brittanniƫ de deuren moeten sluiten. The Travel Bookshop speelt een belangrijke rol in de succesvolle film Notting Hill uit 1999, vernoemd naar de trendy wijk in Londen waar de winkel zich bevindt. De film verbeeldt de romantische perikelen tussen boekhandelaar William Thacker, gespeeld door Hugh Grant, en actrice Anna Scott (Julia Roberts).
De Travel Bookshop werd opgericht in 1979. De huidige eigenaar woont in Frankrijk en laat weten dat zijn kinderen geen ambitie hebben om de familietraditie voort te zetten.
Inmiddels hebben verschillende schrijvers en dichters een campagne opgezet om de boekwinkel te redden. Ze zijn bereid een dag in de week als vrijwilliger in de winkel te werken, in de hoop dat die kostenbesparing een mogelijke nieuwe eigenaar over de streep trekt.
Overigens komt de boekwinkel uit de film niet helemaal overeen met de werkelijke Travel Bookshop. Deze werd voor de film opnieuw opgebouwd in een naburige antiekzaak aan de Portobello Road. Dit vaak tot teleurstelling van de honderden toeristen die de winkel nog wekelijks aandoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten