woensdag 11 januari 2012

Nieuwe strips en Graphic Novels

We starten het nieuwe jaar met een stapel volwassenenstrips. Zo zijn er nieuwe nummers van de Adelaars van Rome, Murena, XIII, Betty Dodge, Thorgal,... en ook enkele nieuwe reeksen, zoals Thorgal Wolvin, Cassio, Dantès.

Daarnaast introduceren we de Graphic Novel. Een striproman of beeldroman (in het Engels graphic novel) is een stripverhaal dat uitgegeven wordt in boekvorm, met uitgebreide en ingewikkelde verhaallijnen en gewoonlijk bedoeld voor volwassenen en vaak met een literaire inslag. De eerste bekende Graphic Novel was 'Maus', over de gruwel van de concentratiekampen. Intussen is de Graphic Novel erg populair. Bekende titels zijn o.m. Persepolis (M. Satrapi), Verder (Marc Legendre), Sin City (Miller), De maagd en de neger (Van Istendael),…

Bibliotheek Pittem heeft dus nu ook enkele knappe Graphic Novels aangekocht. Zo zijn er de verstrippingen van ‘Het dwaallicht’, door Dick Matena, van ‘Misdaad en straf’ naar het boek van Dostojewski, van Stephenie Meyers 'Twilight', ‘Sin City’,… Graphic Novels kunnen gedurende 3 weken uitgeleend worden. U vindt ze –deze maand- op de speciale thematafel. Alle Graphic Novels zijn beschikbaar via de catalogus.

Een lijst met de nieuwste strips en Graphic novels vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten